Nannestad Hestesportklubb

2030 Nannestad

Grønt kort og Rytterlisens

 

Grønt Kort (GK) er krav for å starte på utvidede klubbstevner og oppover, og er inngangsbilletten til lisnessystemet i rytterforbundet.

gront kort 300x132

Norges Rytterforbund ønsker at alle konkurranseryttere skal ha nødvendige basiskunnskaper om hest, sikkerhet og reglement, og det er derfor et krav om Grønt Kort for å kunne starte på UK-stevner og oppover, og for å kunne løse rytterlisens i NRYF.

Det er rideklubbene som har hovedansvaret for å tilrettelegge Grønt Kort kurs for sine medlemmer. Ofte arrangerer også rytterkretsene kurs. Vi(NHSK) tilhører Oslo og Akershus rytterkrets, men man kan også ta Grønt Kort hos andre rytterkretser. På rytterforbundet sine nettsider kan man finne informasjon om aktuelle kurs som kretsene arrangerer.

Grønt kort består av tre deler:

  • Reglementskurs ca 4t 30min; om generelle bestemmelser, reglene for konkurranser og overordnede regler i ryttersporten.
  • Sikkerhetskurs ca 3t; man gjennomgår generell hestekunnskap som hestens grunnleggende behov, hestens reaksjonsmønster, hest i trafikken og generell sikkerhet  rundt en hest.
  • Praksis i stall ca 1t 30min
  • Ridedelen hvor du testes i ridning(kjøring) og håndtering av hest.

OBS! Barn må ha med foreldre på Grønt Kort kurs til de er fylt 16 år. Nedre aldersgrense er 8 år.

Alle kursdeltagere må ha Grønt Kort boken, som er en pedagogisk fremstilling av faktakunnskapen kursene bygger på. Den selges i idrettsbutikken, sammen med KR1 - Konkurransereglementet. Det står i kursinvitasjonen om du skaffe boken selv eller om kursarrangøren har den.

gront kort bok

Som medlem av NHSK kan man få denne boken gratis! Da må man henvende seg til styret i god tid før kursstart (vi har som regel noen eksemplarer liggende, men dersom vi skulle være tomme kan det bli leveringstid!) Bakerst i boken ligger selve kortet - hvor kurslærer signerer etter godkjent deltagelse, alle deler av kurset må være gjennomført og bestått før man har oppnådd Grønt kort og kan få løst rytterlisens, se egen informasjon lenger ned!

Bedømmelsesskjema for Grønt Kort rideprøve - mars 2015.

Nytt Grønt Kort fra 2015.

 

Rytterlisens

Norges Rytterforbunds forbundsstyre har vedtatt at alle ryttere som deltar i konkurranser f.o.m. Distriktsstevner skal løse lisens, jfr. KR I, kap. 3 § 130, pkt. 4.  Det finnes enkelte unntak for funksjonshemmede og enkelte grener - se respektive grenreglement på NRYF sine sider.

NRYF sine sider under fanen stevnestart finner du all informasjon om krav til rytter og hest når det gjelder lisenser og registreringer. Dersom du har planer om å konkurrere med hesten din anbefaler vi at du går inn på disse sidene og setter deg godt inn i de regler som gjelder for deg som rytter, din hest og den aktuelle grenen! 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Informasjon